E-RendON

Az Olvasónapló egy kísérlet, amellyel tudományos közlemények feldolgozását kívánom elvégezni. A rendészettudomány tárgykörében született (1990-t követő) európai és nemzetközi szakirodalmi termést helyeztem célkeresztbe, mivel ez a tudományterület Magyarországon gyerekcipőben jár. [A hazai szakirodalmi eredményekről sem fogok hallgatni.] Célom ezzel a modern Olvasónaplóval a dokumentáció, illetve esetleges érdeklődők megnyerése a rendészettudománynak. A tudományos gondolatcsere sem lenne idegen számomra. (Dr. Karsai Krisztina, Szeged)

2012.03.23. 10:30 KarsaiK

Katona Géza kapta a Szabó András érmet

A Szabó András érem a Belügyi Tudományos Tanács kitüntetése, amelyet a közelmúltban alapítottak Szabó András munkássága előtt tisztelegve a belügyi tudományos tevékenység elismerésére.

A kiírás szerint: „A Kiváló tudományos munkáért járó érem azoknak az oktatóknak, kutatóknak és más dolgozóknak adományozható, akik a minisztérium különböző szerveiben folyó oktató, tudományos kutatómunkát hosszú időn keresztül kiemelkedően, alkotó módon végezték, és jelentősen hozzájárultak a minisztérium hazai, valamint nemzetközi hírnevének erősítéséhez. Különös tekintettel azokra, akik segítették a rendvédelem és közigazgatás fejlesztését, az önálló rendészettudomány megteremtését.”

Nagyon örülök, hogy Szabó András előtti tisztelgés díjalapításban is testet öltött, méltó és állandó forrása lehet az emlékezésnek.

Az első – rendhagyónak tekinthető – érem-átadásra 2012. február 29-én került sor, ahol Katona Gézát részesítették e kitüntetésben. A díjazott 1925-ben született, nyugalmazott dandártábornok, az MTA doktora, c. egyetemi tanár. Kutatási területe a kriminalisztika és jelenleg Belügyi Tudományos Tanács tiszteletbeli elnöke is

 A professzor úrral egyszer volt alkalmam pár szót váltani néhány évvel ezelőtt egy „bm”-es fogadáson, amikoris – nagy meglepetésemre – azt mondta, két kaszinótojás és egy töltött hústekercs között, hogy figyelemmel kíséri tevékenységemet és hogy jónak tartja írásaimat. Lehet, hogy nem pont ezeket a szavakat használta, de ez volt a lényeg, mindezt úgy, hogy egyébként sem szervezetileg, sem egyedileg nem volt érintkezési pontunk – a közös szakmai érdeklődést leszámítva. Talán ez volt az első ilyen típusú visszajelzés a nem közvetlen kollégáktól, ezért is emlékszem rá. 

 Szívből gratulálok a kitüntetett Katona Géza c. egyetemi tanár úrnak a kitüntetéshez.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://rendeszettudomany.blog.hu/api/trackback/id/tr734334708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása