E-RendON

Az Olvasónapló egy kísérlet, amellyel tudományos közlemények feldolgozását kívánom elvégezni. A rendészettudomány tárgykörében született (1990-t követő) európai és nemzetközi szakirodalmi termést helyeztem célkeresztbe, mivel ez a tudományterület Magyarországon gyerekcipőben jár. [A hazai szakirodalmi eredményekről sem fogok hallgatni.] Célom ezzel a modern Olvasónaplóval a dokumentáció, illetve esetleges érdeklődők megnyerése a rendészettudománynak. A tudományos gondolatcsere sem lenne idegen számomra. (Dr. Karsai Krisztina, Szeged)

2012.08.23. 19:17 KarsaiK

A "modern rendőrség kinyújtott kéz" - de nem nálunk

Elég jó kérdések és őszinte válaszok egy mindenképp elolvasandó interjúban Krémer Ferenccel...

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://rendeszettudomany.blog.hu/api/trackback/id/tr1004728414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nanesz · http://kibogozom.blogter.hu/archive 2013.03.13. 07:41:57

Jól el van dugva mindez, a BM Tudományos Tanács oldaláról indulva. Ezt aztán alig lehet megtalálni! Nem jó ez így!
S Krémer szerint a modern rendőrség kinyújtott kéz, az az önkormányzati rendőrséget jelentené? Éppen Krémer mondja ez? Nem hiszem el, hogy Krémer keverné az önkormányzati rendőrséget és a közösségre orientált rendőrséget, ami a közösségi rendészet, közösségi rendvédelem, vagy a közösségi rendőrség filozófia vonalában számos témában megvalósul.
Az állami, vállalkozói, civil és lakossági együttműködés rendszerében, az USA-ból indult COPS modell magyarországi sajátosságokra adaptálható módon. Erre van szükség, és ezt Krémer is nagyon jól tudja!
kibogozom.blogter.hu/494016/teremtsunk_egyutt_biztonsagos_tarsadalmat
Itt persze, nem a megoldást írom le, csupán dohogok az elmaradások miatt, s furcsállom a tudósok, kutatók és MTA jeles tudósainak negligált dolgait.

Krémer ennél tájékozottabb, valami e-nyomdahiba lesz itt!
süti beállítások módosítása