E-RendON

Az Olvasónapló egy kísérlet, amellyel tudományos közlemények feldolgozását kívánom elvégezni. A rendészettudomány tárgykörében született (1990-t követő) európai és nemzetközi szakirodalmi termést helyeztem célkeresztbe, mivel ez a tudományterület Magyarországon gyerekcipőben jár. [A hazai szakirodalmi eredményekről sem fogok hallgatni.] Célom ezzel a modern Olvasónaplóval a dokumentáció, illetve esetleges érdeklődők megnyerése a rendészettudománynak. A tudományos gondolatcsere sem lenne idegen számomra. (Dr. Karsai Krisztina, Szeged)

2012.06.12. 22:02 KarsaiK

Szabad asszociálni...

rendorsegi_kultura_1339530660.jpg_960x625

Szegeden történt (fotós: Iványi Aurél) a fotó és nagyon tetszik. Az alkotója nem adott neki címet, nekem több is eszembe jutott, s szerintem ezzel mindenki így van, aki a fotót látta. A múzeum és így a "közművelődés" temploma, illetve a rend őrének közös ábrázolása alaphangon is kínálja a jobbnál-jobb asszociációkat, de a fiatal rendőr testhelyzete (például nem tudjuk, hogy el fog-e indulni felfelé...) még pikánsabbá is teheti a kép alapján iduló gondolatfolyamot. 

Egyszerűbbek: "Rendőrség? Kultúra!"  "Köz(eg)művelődésnek" 

Jobbak: "A messziség..." "Kis lépésekkel felfelé" "Feljutunk-e valaha?" 

Erőltetett, de kézenfekvő: "Rendőrségi kultúra - kulturált rendőrség". 

 

Egyéb ötlet?

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://rendeszettudomany.blog.hu/api/trackback/id/tr54584445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása