E-RendON

Az Olvasónapló egy kísérlet, amellyel tudományos közlemények feldolgozását kívánom elvégezni. A rendészettudomány tárgykörében született (1990-t követő) európai és nemzetközi szakirodalmi termést helyeztem célkeresztbe, mivel ez a tudományterület Magyarországon gyerekcipőben jár. [A hazai szakirodalmi eredményekről sem fogok hallgatni.] Célom ezzel a modern Olvasónaplóval a dokumentáció, illetve esetleges érdeklődők megnyerése a rendészettudománynak. A tudományos gondolatcsere sem lenne idegen számomra. (Dr. Karsai Krisztina, Szeged)

2011.04.01. 19:03 KarsaiK

Rendészettudomány - Egy európai megközelítés 1.

A teljes mű innen letölthető (PGEAPS), egyébként pedig megjelent a Bramshill kiadó gondozásában papíron is, 2007-ben, majd a kibővített változás 2009-ben a Verlag für Polizeiwissenschaft gondozásában. 

Az Európai Rendőrakadémia (European Police College) megbízásából egy kutatócsoport feltérképezte a rendészettudomány európai helyzetét: e kutatási program eredményeként olyan state of art munka született, amely alapjaiban határozhatja meg a rendészettudomány fejlődésének jövőjét - legalább középtávon is.

A kutatócsoport tagjai: Hans Gerd Jaschke, Tore Björgö, Francisco del Barrio Romero, Cees Kwanten, Robin Mawby és Milan Pagon.

Az európai rendészeti kutatások két sínen futnak Európában a 70-es évek óta: egyfelől a tudományos kutatók problémaazonosítása révén indulnak (academic research), másrészről pedig a rendőrségi (esetleg kormányzati) kezdeményezéssel jelennek meg (technocratic research).

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://rendeszettudomany.blog.hu/api/trackback/id/tr962791838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása